Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

CV, att söka jobb & att skriva ansökan

Här kan du bland annat läsa om hur du skriver CV och personligt ansökningsbrev, vad man ska tänka på när det är dags för arbetsintervju och hur du kan gå tillväga för att hitta drömjobbet.

CV, personligt brev & karriär

Student Work Link har det stora nöjet att presentera artiklar om CV och relaterade ämnen i samarbete med CVfabriken. Du finner dem via dessa länkar.
Anpassa ditt personliga brev
CV – ditt vapen

Nedan finner du andra spännande artiklar om allt från CV till bemanning.

Så fungerar facket
De flesta akademikerförbunden är politiskt oberoende och har till enda syfte att företräda sina medlemmar. Du kan bland annat ta hjälp av ditt fackförbund när det är dags att söka jobb eller löneförhadla.

Exempel på CV och personligt ansökningsbrev
Vi har utarbetat typexempel på hur CV:n och ansökningsbrev kan se ut. Att ha ett bra CV är mycket viktigt då du söker jobb. Att skriva det personliga ansökningsbrevet är invecklat och kräver en hel del av författaren.

Bemanningsföretag & bemanning
Bemanningsbranschen är ofta inkörsporten till ett fast jobb efter examen för många högskolestudenter. Kanske kan det vara en bra idé för just dig att jobba med bemanning på ett bemanningsföretag. Läs mer om bemanning och olika bemanningsföretag som passar studenter och andra. Även rekrytering och rekryteringsföretag kan vara ett bra sätt för studenter och akademiker att söka jobb.

Så gör du på anställningsintervjun
Anställningsintervjun är en av de svåraste delarna när man söker arbete. Vi har sammanställt ett material med de viktigaste tipsen till dig som söker arbete.

48 stycken vanliga intervjufrågor.
Student Work Link har sammanställt några av de frågor som du ska vara beredd på att få under en anställningsintervju.

Så skriver du ditt ansökningsbrev
För att få arbete gäller det att kunna marknadsföra sig själv gentemot arbetsgivaren. Det personliga ansökningsbrevet är din chans att imponera på arbetsgivaren. Läs om hur du gör för att sälja in dig själv till företag.

Så skriver du ditt CV
Precis som allt annat när man söker arbete bör ditt CV vara utformat mot den specifika arbetsgivaren. Det finns dock några grundregler som man kan följa för att göra det lättare för sig. Här kan du läsa några tips som vara en hjälp på vägen när du skriver ett CV.

Starta eget
Att starta eget företag innebär hårt arbete men ger samtidigt väldigt mycket tillbaka i form av frihet och erfarenhet. Här kan du läsa våra bästa tips till dig som funderar på att starta eget.

Konsten att söka jobb: ”Att söka arbete är nästan ett heltidsjobb i sig.” Det säger Arjana Wihsting, CV-granskare på SKTF. Vi har intervjuat Arjana för att ta reda på vad studenter bör tänka på när de söker arbete.

Vilket är drömjobbet? Ibland är det svårt att veta vad man vill göra med sin framtid. Ett sätt att komma fram till drömyrket kan vara att angripa problemet systematiskt.

Student Work Link CV & lediga jobb. Läs gärna vår blogg som handlar om bland annat CV Jobb.
Starta eget
Att starta eget företag innebär mycket jobb men ger också oerhört mycket tillbaka i form av frihet och erfarenhet.


Ladda ner...
...exempel på CV och personligt ansökningsbrev!

CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt