Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

Bli fastighetsmäklare

Fastighetsmarknaden har varit glödhet i Sverige de senaste åren. Priserna på attraktiva hus och lägenheter har skjutit i höjden och det som förr räckte till att köpa ett slott räcker idag knappt till en koja.

För att få hjälp att sälja sin bostad anlitar de flesta en fastighetsmäklare. Fastighetsmäklaren agerar som länk mellan säljaren och potentiella köpare och har som uppgift att få affären genomförd på ett så bra sätt som möjligt.

För att få arbeta som fastighetsmäklare krävs att man är registrerad fastighetsmäklare. För att bli registrerad fastighetsmäklare krävs dels relevant utbildning. Vad som är relevant utbildning beslutas av Fastighetsmäklarnämnden. Dessutom ställs personliga krav som att man inte är satt i konkurs, har för avsikt att utöva yrket och är lämplig som fastighetsmäklare.
Det finns flera högskoleutbildningar som siktar in sig på just fastighetsmäklare, vilket kan vara bra att ha på sitt CV om man vill bli fastighetsmäklare. Fastighetsmäklarnämndens minimikrav för en fastighetsmäklare är 80 poäng utvalda ämnen, det vill säga två år heltidsstudier.

Starta eget
Att starta eget företag innebär mycket jobb men ger också oerhört mycket tillbaka i form av frihet och erfarenhet.

CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt