Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

Akademiker missnöjda med stöd från högskolor

Akademiker som nyligen tagit examen är starkt missnöjda med stödet från universitet och högskolor i övergången från utbildning till arbete. Sju av tio akademiker tycker inte att högskolorna underlättat i kontakten med arbetslivet. Det visar Juseks arbetsmarknadsundersökning som är en årlig heltäckande undersökning inom Juseks områden. Årets undersökning baseras på svar från 2 865 nyutexaminerade akademiker.Juseks arbetsmarknadsundersökning visar exempelvis att 49 procent tycker inte att deras högskola informerat tillräckligt om vilka arbeten som utbildningen kan leda till. 72 procent tycker inte att högskolan underlättat i kontakterna med arbetslivet. 70 procent tycker inte att deras högskola informerat tillräckligt om tillgång och efterfrågan på arbetskraft inom deras utbildning. En undersökning som Saco gjort visar att de resurser svenska universitet och högskolor lägger på arbetslivscenter/karriärcenter är mycket små. På 11 av 18 undersökta högskolor fanns ett karriärcenter och kostnaden för dessa enheter ligger på 13 miljoner kronor om året, betydligt mindre än högskolornas reklambudgetar. Högskolorna gör dessutom inga systematiska uppföljningar kring vart deras examinerade studenter tar vägen efter examen. Detta har starkt kritiserats i ett flertal rapporter från Högskoleverket. Jusek anser att högskolorna måste få i uppdrag att följa upp studenterna.

Artikeln presenteras i samarbete med:

Studentguiden

Festlokal

Ska du ha fest? Du kanske är på jakt efter att hyra en festlokal eller festvåning. På hyra-festlokal.se, hittar du festlokaler och festvåningar i hela Sverige. Via hyra-festlokal.se kan man söka fram festlokaler på just den ort man vill ha sin fest. Att hyra en festlokal kan vara ett smidigt alternativ till att ha en fest hemma. Hitta rätt festlokal att hyra på hyra-festlokal.se.
Starta eget
Att starta eget företag innebär mycket jobb men ger också oerhört mycket tillbaka i form av frihet och erfarenhet.


Ladda ner...
...exempel på CV och personligt ansökningsbrev!

CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt