Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

Danska och svenska studenter har olika löneförväntningar

Svenska studenter anser att en god privatekonomi är det enskilt viktigaste karriärmålet. Danska studenter däremot, vill främst ha balans mellan arbete och privatliv.
Danskarnas löneförväntningar är dock mycket högre än svenskarnas, närmare bestämt 11 000 kronor mer i lönekuvertet varje månad. Det visar en jämförelse mellan 10 300 svenska och 6 700 danska studenter inom ekonomi, teknik och data/IT som undersökningsföretaget Universum gjort. Danskarnas höga löneförväntningar kan, enligt Universum, bero på att det för tillfället är brist på arbetskraft i Danmark. Studenterna tillhör också en ny generation som inte vill jobba lika mycket som sina föräldrar. Universum menar vidare att svensk arbetskraft är populär i Danmark, dels för at den är ett bra komplement till den danska personalen, dels för att den är arbetsvillig. De svenska studenterna vill i första hand ha varierade arbetsuppgifter och nya utmaningar. Danskarna tycker däremot att en hög lön är det som lockar mest. Därefter vill de ha inspirerande kollegor och flexibel arbetstid.Artikeln presenteras i samarbete med:

Studentguiden

CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt