Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

CV & jobb - Blogg

Bok ,CV och arbete

Har alltid funderat på hur det skulle vara att jobba med böcker. Kanske i en bokaffär eller på ett förlag som ger ut böcker. Hur gör man då för att få in en fot i den här branschen, att börja arbeta med böcker?

En idé är förstås att utbilda sig inom ämnet litteratur och sedan söka jobb i en bokaffär eller liknande ställe som säljer böcker. Det är klart att en sådan utbildning på sitt CV ökar chansen för framgång. Att köpa böcker har blivit otroligt mycket billigare under de senaste åren. Det finns massvis med företag på internet som jobbar hårt för att hålla så låga priser som möjligt och de lyckas väl tack vare att de inte behöver ha några affärer med anställda som jobbar. Man kanske kunde jobba på en sådan. Det finns flera hemsidor på internet som jämför olika bokaffärer på internet. Tills vidare får väl saken bero och både jobb och böcker kan väl vänta.

Drunkar du också i CV träsket?

CV vart man än ser! Hela skrivbordet dignar och mailens inkorg är också full med CVn som ska granskas. Ibland är det inte så lätt att jobba som CV granskare. Det är många som vill ha hjälp och man måste granska varje CV ganska snabbt om man inte vill att de ska samlas på hög. Många fackförbund erbjuder gratis eller kraftigt subventionerad CV granskning till högskolestudenter och nyutexaminerade som är medlemmar i fackförbundet. Studentworklink.se har hört sig för med några CV granskare om de vanligaste felen och de bästa tipsen för att förbättra sitt CV. Det mest slående är att de flesta studenter som skickar in sitt CV för granskning har slarvat med stavningen och grammatiken. Ett bra tips om man vill få bättre feedback på det CV man skickar in för granskning är att börja med att göra en egen granskning av stavning och meningsbyggnad innan man skickar in sitt CV. På så sätt kan CV granskaren koncentrera sig helt på de lite mer övergripande frågorna och ge mer konstruktiv kritik på till exempel viktiga layoutfrågor. Har man mycket stavfel så är det troligt att CV granskaren lägger en stor del av sin begränsade tid på att rätta dem istället för att titta på helheten och det är ofta något som man som student lika gärna kunde fixat själv.

CV-exempel är ett annat bra sätt att fixa till enkla små fel i sitt CV. Har man väl utgått från någon typ av CV-mall eller ett färdigt CV-exempel så får man ofta en bättre grundstruktur som många rekryterare och CV granskare känner sig hemma i. Man kan då få feedback på de lite svårare frågorna eftersom det går snabbare för CV granskaren att skaffa sig en god överblick och checka av grundkriterierna i ditt CV. På studentworklink.se kan du hitta några bra CV-mallar som du kan använda för att få bra inspiration när du ska skriva ditt CV och se hur andra studenter har lagt upp sina CVn. Här hittar du våra CV tips och mallar.

CV-mallar från andra sidor som också kan vara intressanta att titta på finns på bland annat på CV-labbet.se och CV-sidan.se. Det är alltid bra att titta på många olika CV mallar. Om du följer dessa enkla tips och råd och dubbel kollar stavningen och grammatiken i ditt CV samt utgår från en av de CV-mallar du tycker passar dig bäst kommer de olika fackförbundens CV granskare kunna hjälpa dig på bästa sätt. För tips på olika fackförbund du kan vända kolla in vår sida om fackförbund. fackförbund

Vi hoppas att detta inlägg i studentworklink.ses CV och jobb blogg kommer att hjälpa dig hitta ditt dröm jobb. Nästa vecka kommer vi att berätta lite mer om CV databaser.

Vi hoppas att detta inlägg i StudentWorkLinks blogg har gett dig en tydlig bild av vad kurslitteratur är för något.

Arbeta hemma


Detta inlägg i StudentWorkLinks blogg handlar om att jobba hemifrån. Många studenter tycker att det är smidigt att arbeta hemifrån eftersom detta flexibla arbetssätt ofta går väl att kombinera med studier i olika former. Nedan kan du läsa mer om att arbeta hemifrån.

Många studenter som vill tjäna extra pengar väljer att jobba hemifrån. Några av fördelarna med att arbeta hemma som ofta nämns är att: Man får vara sin egen chef, man kan ofta styra hur mycket man vill jobba, det går bra att kombinera arbete hemifrån med studier eller andra sysselsättningar. Det finns naturligtvis många olika typer av jobb där man kan arbeta hemifrån. Några av de vanligare är telemarketing, IT, egenföretagande och provisionssäljare.

Sommarjobb


Sommarjobb är ofta en orosmakare för många studenter. Att skaffa ett bra, välbetalt och meriterande sommarjobb eller ett sommarjobb som gör att man kan klara hyran är inte alltid så lätt. Särskilt svårt kan det vara att fixa ett sommarjobb som är meriterande. För dig som vill skaffa ett sommarjobb finns det mycket bra information på exempelvis Internet men det kan även vara så at kåren på din högskola har tips på sommarjobb nära högskolan eller universitetet.

Entreprenörskap inom medicinsk litteratur för barn

Av: Andreas Svensson, Med.Kand.

Under mina läkarstudier kommer jag i kontakt med läkemedelsinformation som riktar sig till patienter. Jag upptäckte dock att det fanns dåligt med information som riktar sig direkt till barn med kroniska sjukdomar. Ofta är den tråkig och helt utan bilder. Slutsatsen var logisk: Det måste finnas behov av enkel information med pedagogiska illustrationer, som riktar sig direkt till barn. Kontakt med en rad barnläkare bekräftade att så var fallet. Alltså, jag började skriva och illustrera. Resultatet blev LILLA BOKEN OM DIABETES. Den handlar om Lukas, som har typ-1 diabetes och har fyra kapitel. Hur kroppen fungerar när man frisk, sjuk, hur man behandlar och vad som sker när man har för mycket eller för lite socker i blodet.

Att skriva en bok om barndiabetes är svårt. Varje formulering måste vara medicinskt korrekt men samtidigt lättförståelig. I behov av faktagranskning kontaktade jag Eva Örtqvist, överläkare på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Hon har verkligen varit till stor hjälp. Förutom faktagranskning gav hon även en del förslag på kompletteringar samt skrev förord och eftertext. I ett tidigt skede bestämde jag mig för att själv ge ut boken.

Alternativet skulle vara att ett bokförlag eller sponsring av ett läkemedelsbolag. Men den konstnärliga friheten och möjligheten att själv kunna styra tid för utgivning fick bestämma. Finansieringen blev en satsning av eget sparkapital, ett vågspel. Men om man tror på något måste man satsa.

Barninformationsboken har inneburit mycket jobb. Två år från idé till färdigt tryck. Men tackbrev från föräldrar till diabetesbarn är lön som känns mödan värd. Nu vet jag att LILLA BOKEN OM DIABETES är till hjälp både för barn och föräldrar.

Hur mina framtidsplaner ser ut?

Det finns tyvärr en mängd sjukdomar som drabbar både små och stora barn. Och därmed sannolikt ett behov också av fler informationsböcker. Just nu är jag i färd med att jobba fram LILLA BOKEN OM ASTMA. Astma är också mycket vanlig bland barn. Insikt och kunskap om sin sjukdom är lika viktig här. Jag är därför övertygad om att även LILLA BOKEN OM ASTMA kommer bli till stor hjälp.

Läs mer på lillabokenom.se.

Ovanstående är inlägg i Student Work Links blogg
CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt