Student Work Link Traineeguiden
Student Work Link

Resa & CV: Hur får man med sin resa på sitt CV?

Resan på CV:t? Många studenter och andra människor har varit ute på långresor.Hur gör man då med resor på CV:t? Gäller det korta resor som charterresor eller sista minuten resor så är svaret givetvis att man inte ska ta med dessa på sitt CV. Men gäller det resor som är av längre sorten så som flygresor runt hela jorden eller andra typer av resor som sträcker sig över mer än en månad eller så bör man i alla fall fundera på om denna resa ska vara med sitt CV.

Det är viktigt att man inte har längre perioder som inte täcks upp av informationen på sitt CV. Så har man varit på en resa som är exempelvis 3 månader så är det antagligen säkrast att ta med den på CV:t. Givet detta får man försöka göra en så bra merit av resan som möjlig. Man kan exempelvis se det som att man fått internationell erfarenhet eller erfarenhet från olika flygbolag exempelvis lågprisflyg och så vidare (som man inte skulle få via vanliga resor som exempelvis sista minuten resor). Det är dock viktigt att det inte verkar som att man försöker släta över sin resa med billiga floskler. Tänk noga igenom hur resan bäst passar in på CV:t!

CV | Copyright © Student Work Link
Kontakt Hem Lediga jobb Att söka jobb - CV, arbetsintervju osv För företag Anslagstavlan Företagsguide Om Student Work Link
Kurslitt